Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met makreel, paling en zalm op toast

€12,50

Plankje worst met Amsterdams zuur en mosterd

€10,00

Bitterbal (per stuk)

€0,95

Kreeftkroket (per stuk)

€1,50

bospaddenstoelenkroket (per stuk)

€1,25

oudekaasstengel (per stuk)

€1,00

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€4,95

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€7,25

Romige aardappel-prei soep met notenolie

€7,50

Huisgemaakte kalfsragout onder een dakje van bladerdeeg

€9,50

Dun gesneden tonijn geserveerd op krokante papadum, wasabi mayonaise, sesamzaad en wakame

€12,50

Steak tartaar klassiek bereid met tosti roomkaas en truffelmayonaise

€12,50

Salade geitenkaas met gekarameliseerde walnoten, gepocheerde peer, croutons en honing mosterd dressing

€10,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Vispotje licht gegratineerd met kaas, gevuld met kabeljauw, mosselen en zeegroenten

€18,75

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met ratatouille en saus antiboise

€20,50

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar

€16,50

Op het karkas gebraden boerderijkip met gekonfijt boutje, groene asperge en jus van eekhoorntjesbrood

€19,75

Gebraden lende van Limburgs kloostervarken met rolletje van harricovert en spek, geserveerd met truffel jus

€18,50

Aaltjes ossenhaasbiefstuk in het pannetje met champignons,
gekarameliseerde sjalot en eigen jus

€24,50

Zacht gegaard draadjesvlees met krokante schorseneren, kruidkoeken jus waarin zilverui

€17,50

Supplement: gebakken eendenlever

€5,00

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€18,50

Truffelrisotto met paddenstoelen en een schuim van parmezaanschuim

€17,50

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€4,25

Oma’s salade

€4,50

Warme appelcompote

€2,75

Witlof met ham en kaas uit de oven

€4,50

Romige gratin van aardappel

€4,50

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€7,00

Een stokje saté met friet en appelmoes

€7,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,00

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€6,75

Kinderossenhaas met friet en appelmoes

€12,50

Na

Kaas

Assortiment van Hollandse kazen met krentenbrood en appelstroop

€13,50

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2002

€7,50

Toetjes

Warm chocoladetaartje uit de oven met geroosterde amandel

€7,50

Tompouce van weepsermoppen parfait met gekarameliseerde appel en karamel

€7,50

Bread and butter van friese suikerbrood met vanillesaus

€7,25

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€1,25

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,50 per bol

Vanilleroomijs

€1,50

Chocoladeroomijs

€1,50

Stroopwafelroomijs

€1,50

Zeeuwse bolusroomijs

€1,50

Bosvruchtensorbet

€1,50

manderijnsorbet

€1,50

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€2,50

Warmekaramelsaus

€2,50

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€2,75

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2020

€6,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,00

en_GBEnglish