Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met rilette van makreel, paling en zalm op toast

€14,50

Aaltjes borrelplank: rauwe ham, crudite, kaas, Amsterdams zuur en kruidendip

€12,75

Bitterbal (per stuk)

€1,10

Kreeftkroket (per stuk)

€1,75

oudekaasstengel (per stuk)

€1,10

vegetarische bitterbal (per stuk)

€1,10

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€6,00

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€8,50

Romige bloemkoolsoep met kruidenolie en crumble van hazelnoot

€8,50

krokante geitenkaas met veldsla, radijs, gekarameliseerde walnoten en sinaasappeldressing

€12,50

dungenseden lamsham met aardappelsalade, doperwtencreme, schuim van Amsterdamse ui en kersendressing

€14,00

mozaik van tonijn en zalm met wasabimayonaise, wakame salade en dashi bouillon

€14,50

smeuige steak tartaar met krokante Reypenaar balletjes en truffelmayonaise

€14,00

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met verschillende bereidingen van artisjok en barigoulesaus

€23,50

vis van de Dag

dagprijs

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar en cassave kroepoek

€19,50

aaltjes tournedos met brioche, courgette en bordelaisesaus

€32,50

supplement: a la Rossini met gebakken eendenlever €6,50

Zacht gegaard draadjesvlees met creme van zoete aardappel, krokantje van kruidkoek en eigen jus waarin zilverui

€22,50

maiskipfilet supreme met mini mais, maiscreme, doperwten en truffeljus

€21,50

krokante buikspek met witte bonen creme, gepekelde kool, mini paksoi en Oosterse teriyaki saus

€20,50

Dagspecial 

Dagprijs

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€19,50

witte kool met king boleet, emulsie van tomaten, gekonfijte tomaat en een crumble van knoflookbrood

€18,00

gevulde courgette met couscous, rozijnen, kikkererwten en creme van harissa

€18,00

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€5,00

Oma’s salade

€5,00

Maiskolf met chili vlokken en barbecue olie

€5,00

Warme appelcompote

€3,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€5,50

geroosterde krielen met tijm, rozemarijn en knoflook

€5,00

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€8,50

Huisgemaakte kipnuggets met friet en appelmoes

€9,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,50

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€8,00

Na

Kaas

Assortiment van kazen van de markt met krentenbrood en appelstroop

€14,00

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2005

€7,50

Toetjes

taartje van chocolade en pistache, amarena kersen en een gel van rood fruit

€9,00

Creme brulee cheesecake met rood fruit en amandelschaafsel

€8,50

zomer trio; cake met banketbakkersroom, aardbeien, chocoladesaus en hazelnoot

€8,50

lauw warme rabarber crumble uit de oven

€8,50

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€1,95

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,85 per bol

Vanille roomijs

€1,85

Chocolade roomijs

€1,85

citroen sorbet

€1,85

Aardbeien sorbet

€1,85

Pistache roomijs

€1,85

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€3,00

Warme karamelsaus

€3,00

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€3,50

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2020

€6,50

Banyuls, Gerard Bertrand, languedoc, Frankrijk 2017

€7,50

Rivesaltes Ambre, gerard Bertrand, Languedoc, Frankrijk 2016

€7,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,50

en_GBEnglish