Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met rilette van makreel, paling en zalm op toast

€14,75

Aaltjes borrelplank: rauwe ham, crudite, kaas, Amsterdams zuur en kruidendip

€12,75

Bitterbal (per stuk)

€1,10

Kreeftkroket (per stuk)

€1,80

oudekaasstengel (per stuk)

€1,10

vegetarische bitterbal (per stuk)

€1,10

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€6,50

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€8,50

pittige mosterdsoep met uitgebakken spekjes en creme fraiche

€9,00

Zacht romige burrata van hollandse buffels met sinaasappel, pompoenpitten, honing-mint dressing en focaccia

€12,50

supplement: serranoham €2,50

Aaltje’s wildragout onder een krokant dakje van bladerdeeg

€14,50

Tartaar van gamba met gepekelde zalm, emulsie van selderij en bisque dressing

€15,00

hertencarpaccio met krokante boerenkool, geraspte Reypenaer, pijnboompitten en walnotendressing

€15,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met structuren van wortel, gepofte rijst en wortelsaus

€23,50

vis van de Dag

dagprijs

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met atjar en cassave

€20,50

aaltjes tournedos met portobello, groene asperges en kalfsjus

€32,50

supplement: gebakken eendenlever €7,50

Zacht gegaard hertensukade met crème van pastinaak, pistache, rasp van Belper Knolle kaas en eigen jus waarin bosvruchten

€24,50

gekonfijte eendenbout met gebakken zuurkool, king boleet paddenstoel, crumble en jus van cepes

€23,50

krokante buikspek met zwarte bonenpuree, piccalilly, boerenkool en witte portsaus

€21,50

Dagspecial 

Dagprijs

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€20,50

Hartige millefeuille met kastanjes, pompoencreme, spinazie met roomkaas en crumble van kastanje

€18,50

Bloemkoolsteak met creme van kikkererwten, chimichurri, amandelen en chili

€18,50

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€5,50

Oma’s salade

€5,25

stoofpeer per stuk

€2,50

Warme appelcompote

€3,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€6,00

romige aardappelgratin

€5,00

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€9,00

Huisgemaakte kipnuggets met friet en appelmoes

€9,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,50

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€8,50

Na

Kaas

Assortiment van kazen van de markt met krentenbrood en appelstroop

€14,50

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2005

€7,50

Toetjes

bourbon cake met bosvruchtenparfait, witte chocolade ganache en bramen

€9,00

citroentaart met een bodem van Amaretti koekjes en creme van framboos

€9,50

tiramisu brownie met gel en crumble van koffie

€9,00

lauw warme appelcrumble uit de oven met banketbakkersroom

€9,00

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€2,50

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,85 per bol

Vanille roomijs

€1,85

Chocolade roomijs

€1,85

citroen sorbet

€1,85

bramen sorbet

€1,85

kaneel roomijs

€1,85

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€3,50

Warme karamelsaus

€3,50

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€4,00

Dessertwijnen
per glas

chenin blanc, Domaine cady, loire, frankrijk 2020

€6,50

Banyuls, Gerard Bertrand, languedoc, Frankrijk 2017

€7,50

Rivesaltes Ambre, gerard Bertrand, Languedoc, Frankrijk 2016

€7,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,50

en_GBEnglish