Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Zalm, haring en paling op toast

€9,75

Plankje worst met mosterd en Amsterdams zuur

€8,50

Bitterbal per stuk

€0,85

Kreeftkroket per stuk

€1,50

Groentekroket per stuk

€1,25

Oudekaasstengel per stuk

€0,95

Brood

Ons brood wordt door bakkerij M hl gebakken met volkorenmeel van de molen De Vriendschap, Trippel Bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€4,50

Voorgerechten

Limburgse uiensoep gegratineerd met oude Beemsterkaas

€6,50

Romige aspergesoep met nootmuskaas

€7,50

Salade van gegratineerde geitenkaas, gepocheerde peer, gekaramelliseerde walnoten, croutons en honing-mosterddressing

€9,75

Kalfsragout met bospaddenstoelen onder een krokant dakje van bladerdeeg

€9,75

Carpaccio van licht gerookt rund met geroosterde pompoenpitten, kaasvlokken en basilicumdressing

€10,50

Klassieke steak tartaar, gegrild landbrood, truffelmayonaise en gepocheerd ei

€11,00

Licht geschroeide zalm met structuren van citrus en frisse salade van quinoa

€11,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Gegrilde zeebaarsfilet, gesmoorde venkel, spinazie, rivierkreeftjes en salsa verde

€18,50

Rijk gevuld vispotje van kabeljauw, mosselen en fijne groente

€17,50

Zeetong in zijn geheel gebakken in roomboter, geserveerd met eigen jus

€28,50

Vlees

Gebakken kalfslever met uiencompote, spek en appel, geserveerd met eigen jus

€18,95

Twee bereidingen van lam: gebraden lamsrack en rouleau van gestoofde schouder, met peulvruchten en een jus van tijm

€19,95

Aaltjes ossenhaasbiefstuk in het pannetje met champignons, gekaramelliseerde sjalot en eigen jus (170 gram / 250 gram)

€20,00 / €26,50

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië (3 stokjes)

€14,95

Zacht gegaard draadjesvlees met bloemkoolcrème, geroosterde bloemkool en jus waarin zilverui

€15,95

Vegetarisch

Romige risottovan Hollandse paddenstoelen, truffel, doperwtjes, kaaskrokantjes

€16,75

Hollandse kaasfondue met rauwkost en stokbrood

€17,25

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€4,00

Gebakken Opperdoezer aardappel

€4,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€4,50

Asperges met ei, peterselie en boter

€11,00

Warme appelcompote

€2,50

Rabarbercompote

€2,75

Oma’s salade

€4,25

Kindermenu

Kinderossenhaas met friet en appelmoes

€11,50

Een stokje kipsaté met friet en appelmoes

€7,50

Zeebaars met friet en appelmoes

€9,25

Warme snack uit de frituur met friet en appelmoes

€6,50

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€6,50

Na

Kaas

Assortiment van Hollandse kazen met krentenbrood en appelstroop

€11,75

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 1999

€7,00

Toetjes

tompouce van weespermoppenparfait met appel en caramelsaus

€6,50

Warm chocoladetaartje met een lopende vulling

€7,00

Aardbeien-frangipanetaartje

€6,75

Suikerwafel met vanillesaus en rood fruit

€6,75

Aaltjes huisgemaakte truffel van A.v.Wees advocaat, per stuk

€1,00

Friandises voor bij de koffie

€4,50

IJssoorten
€1,50 per bol

Vanilleroomijs

€1,50

Chocoladeroomijs

€1,50

Stroopwafelroomijs

€1,50

boerenjongensroomijs

€1,50

haagse hopjes roomijs

€1,50

Bramensorbet

€1,50

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€2,50

Warmekaramelsaus

€2,50

Warme chocoladesaus

€2,50

Advocaat van A. van Wees

€3,50

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2012

€6,50

Pedro Ximénez, Delgado Zuleta, Jerezde la Frontera, Spanje 2008

€6,50