Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Zalm, haring en paling op toast

€9,75

Plankje verschillende soorten worst

€8,50

Bitterbal per stuk

€0,85

Kreeftkroket per stuk

€1,50

Rucola-kaaskroket per stuk

€1,25

Oudekaasstengel per stuk

€0,95

Brood

Ons brood wordt door bakkerij M hl gebakken met volkorenmeel van de molen De Vriendschap, Trippel Bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip.

€4,25

Voorgerechten

Limburgse uiensoep gegratineerd met oude Beemsterkaas

€6,50

Romige soep van knolselderij met notenolie

€7,50

Salade met gegratineerde geitenkaas, gepofte paprika, geroosterde amandelen, bietjes en honingmosterddressing

€9,75

Kalfsragout met bospaddenstoelen onder een krokant dakje van bladerdeeg

€9,75

Carpaccio van licht gerookt rund met geroosterde pompoenpitten, kaasvlokken en basilicumdressing

€9,50

Klassieke steak tartaar met een spiegelei, truffelmayonaise en gegrild brood

€10,50

Gerookte zalm met aardappelsalade, gegrilde Little Gem en limoenmayonaise

€11,50

Huisgemaakte paté met vruchtencompote en toast

€10,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

zeetong in zijn geheel gebakken in roomboter, geserveerd met eigen jus

€27,50

Gepocheerde kabeljauw, gestoofde courgette en een saffraanbotersaus

€18,50

Gebakken heilbotfilet met gesmoorde venkel, rivierkreeftjes en een romige schaaldierensaus

€18,00

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië

€14,95

Aaltjes ossenhaasbiefstuk in het pannetje met champignons, gecarameliseerde sjalot en eigen jus (170 gram / 250 gram)

€19,50 / €26,00

Zacht gegaarde en krokant gebakken procureur met spaghetti van snijboon, polenta en jus van grove mosterd

€18,95

Krokant gebakken eendenborst met pompoenwafel, pastinaak en jus van eend

€18,95

Zacht gegaard draadjesvlees met gestoofde koolraap en jus waarin zilverui

€15,95

Vegetarisch

Quiche van ratatouille geserveerd met verse seizoensgroenten

€16,25

Hollandse kaasfondue met rauwkost en stokbrood

€17,25

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met mayonaise

€4,00

Pannetje groenten

€4,25

warme appelcompote

€2,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€4,50

Gegratineerde aardappelpuree

€4,50

Oma’s salade

€4,25

Kindermenu

Kinderossenhaas met friet en appelmoes

€11,50

Een stokje kipsaté met friet en appelmoes

€7,50

Kabeljauw met friet en appelmoes

€9,25

Warme snack uit de frituur met friet en appelmoes

€6,50

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€6,50

Na

Kaas

Assortiment van Hollandse kazen met krentenbrood en appelstroop

€11,75

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 1999

€7,00

Toetjes

tompouce van weespermoppenparfait met appel en caramelsaus

€6,50

Warm chocoladetaartje met een lopende vulling

€7,00

Taartje gevuld met bosvruchtenvulling

€7,00

Semifreddo van Fryske dúmpkes

€6,75

Aaltjes huisgemaakte truffel van A.v.Wees advocaat, per stuk

€1,00

IJssoorten
€1,50 per bol

Vanilleroomijs

€1,50

Chocoladeroomijs

€1,50

Stroopwafelroomijs

€1,50

boerenjongensroomijs

€1,50

haagse hopjes roomijs

€1,50

Bramensorbet

€1,50

Toppings

Vers geklopte slagroom

€2,50

Warmekaramelsaus

€2,50

Warme chocoladesaus

€2,50

Advocaat van A. van Wees

€3,50

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2012

€6,50

Pedro Ximénez, Delgado Zuleta, Jerezde la Frontera, Spanje 2008

€6,50