Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met makreel, paling en zalm op toast

€12,50

Plankje worst met Amsterdams zuur en mosterd

€10,00

Bitterbal (per stuk)

€0,95

Kreeftkroket (per stuk)

€1,50

bospaddenstoelenkroket (per stuk)

€1,40

oudekaasstengel (per stuk)

€1,00

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€5,50

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€7,25

Vissoep met een krokante van focaccia en rouille

€11,50

Licht gerookte lamsham met zoetzure meloen, aspergetips, veldsla, croutons en komijn mayonaise

€12,50

Salade geitenkaas met gekarameliseerde walnoten, gepocheerde peer, croutons
en honing mosterd dressing

€11,00

Dun gesneden tonijn geserveerd op krokante papadum, wasabi mayonaise,
sesamzaad en wakame

€13,00

Steak tartaar klassiek bereid met tosti roomkaas en truffelmayonaise

€12,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Tarbotine in zijn geheel gebakken met lauwwarme opperdoes ronde en beurre blanc saus

€24,50

Gegrilde zeebaarsfilet met gepofte tomaat en salsa verde

€21,00

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar

€17,50

Gebakken kalfslever met een compote van rode ui, gebakken appel en lauwwarme spekjesdressing

€18,50

Proeverij van kloostervarken met gebakken spitskool, mais en jus van roze peper

€19,50

Aaltjes tournedos met aardappel rosti en madeira jus

€29,50

Gegrilde runder ribeye met voorjaarsgroenten en chimichurrie

€24,50

Zacht gegaard draadjesvlees met bloemkool creme, pommes fondant en jus waarin zilverui

€18,00

Supplement: gebakken eendenlever

€7,50

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€18,50

Voorjaarsrisotto met peulvruchten, buidelzwammen en groene kruiden

€17,50

Taartje van aardappel en courgette met truffelschuim, seizoensgroenten en crunch van hazelnoot

€17,75

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€4,50

Oma’s salade

€4,50

Warme appelcompote

€2,75

Witlof met ham en kaas uit de oven

€4,50

Gekruide aardappels uit de oven

€4,50

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€7,75

Een stokje saté met friet en appelmoes

€8,75

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,00

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€7,50

Kinder biefstukje met friet en appelmoes

€13,50

Na

Kaas

Assortiment van Hollandse kazen met krentenbrood en appelstroop

€13,50

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2002

€7,50

Toetjes

Warm chocoladetaartje met structuren van rood fruit en geroosterde amandel

€7,50

Tompouce van weepsermoppen parfait met gekarameliseerde appel en karamel

€7,50

Panna cotta van witte chocolade met rood fruit, meringues en verveine

€7,50

Aaltjes Magnum ijsje

€7,00

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€1,50

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,50 per bol

Vanilleroomijs

€1,50

Chocoladeroomijs

€1,50

Stroopwafelroomijs

€1,50

Zeeuwse bolusroomijs

€1,50

Bosvruchtensorbet

€1,50

Appelsorbet

€1,50

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€2,75

Warmekaramelsaus

€2,50

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€2,75

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2020

€6,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,00

nl_NLDutch