Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met rilette van makreel, paling en zalm op toast

€13,75

Aaltjes borrelplank: rauwe ham, crudite, kaas, Amsterdams zuur en kruidendip

€12,75

Bitterbal (per stuk)

€1,10

Kreeftkroket (per stuk)

€1,75

oudekaasstengel (per stuk)

€1,10

vegetarische bitterbal (per stuk)

€1,10

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€5,75

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€8,00

Romige aardappel-preisoep met krokantje van kaas

€9,00

huisgemaakte kalfragout onder een krokant dakje van bladerdeeg

€12,50

Zoete paprika gevuld met ricotta, zongedroogde tomaat, olijven met rucola, crostini en basilicumolie

€12,50

Gemarineerde zalmfilet met rode biet, creme fraiche, little gem, dungesneden radijs en dille olie

€14,00

Rundercarpaccio met teriyaki, edamame en wasabi mayo en krokante gamba’s

€14,50

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Op de huid gebakken doradefilet met knol, peultjes en romige paprikasaus

€23,50

vis van de Dag

dagprijs

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar en cassave kroepoek

€19,00

Aaltjes tournedos met aardappeltaart, gestoomde bimi en jus van rode port

€32,50

Zacht gegaard hertensukade met creme van pastinaak, pistache, crumble van belper knolle kaas en eigen jus waarin bosvruchten

€24,00

Veluwse eendenborst met paksoi, gyoza gevuld met gekonfijte eend en zijn eigen jus

€24,00

Gebakken varkensrack met smeuige zuurkool, uitgebakken kaantjes, bospeen en jus van groene pepers

€18,75

Dagspecial 

Dagprijs

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€19,00

Gebakken rosti van aardappel met courgette, champignons, knolcreme, gepofte tomaat en krokantje van schorseneer

€18,00

Vegetarisch gerecht van de dag

Dagprijs

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€4,75

Oma’s salade

€5,00

Warme appelcompote

€3,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€5,25

Aardappelgratin

€5,00

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€8,50

Huisgemaakte kipnuggets met friet en appelmoes

€9,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,50

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€8,00

Na

Kaas

Assortiment van kazen van de markt met krentenbrood en appelstroop

€14,00

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2005

€7,50

Toetjes

chocoladetaartje met lopende vulling, compote van rood fruit en creme van witte chocolade

€8,50

Tompouce van weespermoppen parfait met gekarameliseerde appel en karamel

€8,50

wentelteefjes van Fries suikerbrood met kaneel roomijs en vanillesaus

€8,50

snickers mousse met sous-vide gegaarde banaan, chocoladesaus en crumble van pinda’s

€8,75

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€1,95

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,85 per bol

Vanille roomijs

€1,85

Chocolade roomijs

€1,85

Kaneel roomijs

€1,85

Kersen roomijs

€1,85

Peren sorbet

€1,85

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€2,95

Warme karamelsaus

€3,00

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€3,25

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2020

€6,50

Banyuls, Gerard Bertrand, languedoc, Frankrijk 2017

€7,50

Rivesaltes Ambre, gerard Bertrand, Languedoc, Frankrijk 2016

€7,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,50

nl_NLDutch