Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met rilette van makreel, paling en zalm op toast

€14,75

Aaltjes borrelplank: rauwe ham, crudite, kaas, Amsterdams zuur en kruidendip

€12,75

Bitterbal (per stuk)

€1,10

Kreeftkroket (per stuk)

€1,80

oudekaasstengel (per stuk)

€1,10

vegetarische bitterbal (per stuk)

€1,10

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€6,50

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€8,50

Romige pompoensoep met pompoenpitten en pompoenolie

€9,00

Zacht romige burrata van hollandse buffels met tomaten olie, balsamico dressing, dun gesneden boeuf tomaat en focaccia

 

€12,50

Pastei van filodeeg gevuld met gekruide kip, ei, amandelen en een snufje kaneel

€14,00

sashimi van Hamachi met een creme van bloemkool, gerookte amandelen, druiven en een limoen-mayonaise

€14,50

mozaiek van ossenhaas met krokante spek, hazelnoot, frisee salade en een pittige mayonaise met piment d’espelette

€15,00

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Op de huid gebakken doradefilet met geconfijte tomaat, verschillende bereidingen van venkel en venkelsaus

€23,50

vis van de Dag

dagprijs

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar en cassave kroepoek

€19,75

aaltjes tournedos met kastanje paddenstoelen, puree van aardappel en truffeljus

€32,50

supplement: gebakken eendenlever €7,50

Zacht gegaard draadjesvlees met creme van zoete aardappel, krokantje van kruidkoek en eigen jus waarin zilverui

€22,75

veluwse eendenborstfilet met groene linzen, pastinaak en een jus van honing en balsamico

€23,50

krokante buikspek met spruitjes, Chinese kool, gepekelde paprika en kalfsjus

€21,50

Dagspecial 

Dagprijs

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€20,00

Gepocheerde eieren met spinazie in een krokant nestje met een bodem van pasta en bechamel en een jus van boter

€18,00

groente curry met rode linzen, zoete aardappel, kikkererwten en platbrood

€18,50

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€5,50

Oma’s salade

€5,25

gegratineerde bloemkool a la creme

€5,50

Warme appelcompote

€3,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€6,00

romige aardappelgratin

€5,00

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€9,00

Huisgemaakte kipnuggets met friet en appelmoes

€9,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,50

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€8,50

Na

Kaas

Assortiment van kazen van de markt met krentenbrood en appelstroop

€14,50

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2005

€7,50

Toetjes

dubai witte chocolade gevuld met pistache, kataifi en hangop

€13,50

Tompouce van stroopwafelparfait met gepocheerde perzik en rumsaus

€9,00

Vanille panna cotta met meloen, meloensoep en een crumble van witte chocolade en verveine olie

€8,50

lauw warme appelcrumble uit de oven met banketbakkersroom

€8,50

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€2,50

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,85 per bol

Vanille roomijs

€1,85

Chocolade roomijs

€1,85

citroen sorbet

€1,85

Aardbeien sorbet

€1,85

Pistache roomijs

€1,85

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€3,50

Warme karamelsaus

€3,50

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€4,00

Dessertwijnen
per glas

Banyuls, Gerard Bertrand, languedoc, Frankrijk 2017

€7,50

Rivesaltes Ambre, gerard Bertrand, Languedoc, Frankrijk 2016

€7,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,50

en_GBEnglish